x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Pieczone przysmaki » Ciasta i ciasteczka » Babka z cytrynową polewą

Babka z cytrynową polewą
Składniki obliczone na Porcji
» 30.00dekagram masła
» 1.00szczypta soli
» 50.00dekagram mąki
» 1.00szklanka/i cukru pudru
» 1.00sztuka cytryny
» 5.00sztuka jajek
» 2.00łyźeczka/i cukru waniliowego
» 2.00łyźeczka/i proszku do pieczenia
» 1.00łyźka/i cukru
» 1.00łyźka/i wody
» 1.00tabliczka  białej czekolady


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Babka z cytrynową polewą




/ Zdjęcie
Autor: Kucharka2012
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Masło ubić z cukrem pudrem i jajkami. Dodać cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Masę wlać do formy i piec 30 min w 190 C.
2 Białą czekoladę rozpuścić z cukrem, wodą i startą skórką z cytryny.
3 Po rozpuszczeniu dodać 4 łyżki soku z cytryny.
4 Upieczone ciasto polać czekoladą i poczekać do momentu aż ostygnie.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Ricotta z sosem malinowym Mrożona kawa Kanapki y wafli ryzowych Sałatka z gruszkami Kotlety z kurczaka z ziemniakami Gołąbki w sosie Twaróg z rzodkiewką Zupa ziemniaczana Placki z płatek owsianych Baklava Jak robic placki ziemniaczane Makaron na slodko Pieczarki w cieście francuskim Bagietki Smażone parówki z cebulą i serem Gulasz z jelenia w czerwonym winie Wołowina z warzywami Flaczki wołowe Sos paprykowo-miodowy Jajecznica z pomidorami Zapiekanka z ziemniakami i mielonym Surówka z pomidorów i porów Zupa migdałowa Kurczak po meksykańsku Bakłażany faszerowane mięsem Sałatka słodko - pikantna Placki z jabłkami Sałatka letnia Jajka faszerowane z sałatką Sadzone po japońsku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas