x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Pieczone przysmaki » Ciasta i ciasteczka » Pleśniak

Pleśniak
Składniki obliczone na Porcji
» 2.00łyźeczka/i proszku do pieczenia
» 3.00szklanka/i mąki
» 1.00szklanka/i cukru
» 2.00łyźeczka/i cukru waniliowego
» 1.00kostke/i margaryny
» 3.00łyźeczka/i kakao
» 3.00sztuka jajka
» 1.00szklanka/i dżemu porzeczkowego


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. 1 Std. Min.
Okres odpoczynku
ca. 1 Std. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Pleśniak




/ Zdjęcie
Autor: Kucharka2012
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Wymieszać mąkę, margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Całe ciasto zagnieść. Z białek ubić pianę.
2 Ciasto podzielić na 3 część, do jednej dodać kakao. Części ciasta włożyć do lodówki na 2 h bądź do zamrażalnika na 15 min.
3 Białe ciasto zetrzeć na tarce, nałożyć dżem, następnie drugie ciemne ciasto zetrzeć na dżem.
4 Następnie nałożyć ubitą pianę i białe ciasto zetrzeć na tarce i nałożyć na całość.
5 Piec 1 h w 170C.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Pieczone banany Kiełbaski na ostro Sałatka z piersi kurczaka Surówka z rzeżuchą Zupa marchewkowa Dietetyczna sałatka z rzodkiewką Szparagi z masłem Śledzie w sosie czosnkowym Makrela z Warzywami Rolada z wieprzowiny z porem i pieczarkami Dukkah Grecka zupa z kurczakiem Ciasto truskawkowo-rabarbarowo-orzechowe Sałatka z serem feta Fasolka szparagowa polana bułka tartą Żurek z klopsikami Surówka z selera Zapiekanka z pieczarkami i szynką Jajecznica z pieczarkami Kisiel cytrynowy Zupa ogórkowa Surówka z kalarepy Makaron z sosem śmietanowym Sałatka z pomidorami Jak ugotować ryż Sałatka do mięs Przepis na kruche ciasteczka z marmoladą Tuńczyk z curry Karkówka w sosie musztardowym Parówki po holendersku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas