x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Obiady » Bakłażany faszerowane mięsem

Bakłażany faszerowane mięsem
Składniki obliczone na Porcji
» 4 bakłażany
» 500gram mielonego mięsa z wolowiny
» 1 cebula
» 200gram przecieru pomiorowego
» 3 duże ząbki czosnku
» 1łyźeczka/i vegety
» sól świeżo mielony pieprz
» 1pęczek pietruszki, posiekana
» olej do smarowania formy


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Bakłażany faszerowane mięsem




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Bakłażana nalezy obrac w "zebre". Kilka razy ostrym nozem powcinac dziurki i wlozyc nastepnie do miski z zimna i dobrze solona woda. Tk pozostawic na 10 Minut. W tym czasie rozgrzac piekarnik na 180°. Bakłażana caloscia (nie przecinac) ulozyc w piekarniku i piec przez 40 Minut az sie stanie calkiem miekki.
2 W międzyczasie przygotujemy farsz. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę i czosnek, a następnie dodaj mięso, mieszając podsmażaj przez 5-6 minut, aż się zetnie i dolej przecier pomidorowy. Dodaj po teraz wczystkie przypray i dopraw do smaku. Na średnim ogniu gotuj jeszcze dobre 15 minut, aż smaki się połączą.
3 Teraz nalezy wyjac upieczonego bakłażana i wciac przy pomocy widelca gniazdo, czyli wglebienie (nie przecinac na pol!) Te gniazdko wypelniamy nastepnie farszem. Teraz bakłażany umieszczamy w naczyniu do pieczenia (ktore nalezy wysmarowac olejem) i pieczemy dalej 15-20 minut. Gotowe. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Sałatka z parówki z octem balsamicznym Przekąski francuskie Szparagi z szynką i sosem Makaron z sosem smietankowym Zupa z jabłek Sałatka z kaczką Sałatka z pomidorami Mielone w cieście Ziemniaki z ziołami, czosnkiem i odrobiną skórki z cytryny Przepis na jagodzianki Pulpeciki w sosie śmietanowym z frytkami Kulki z wieprzowiny Ryż z kurczakiem i pieczarkami Waniliowa mleczna zupa Szybka pomidorówka Nalesnik z kurczakiem i sosem czosnkowym Kaczka faszerowana Kurczak w winie Gołąbki z sosem pomidorowym Marynowany kurczak z bazylią Ciasto czekoladowe Kuskus z warzywami Sałatka z tuńczyka FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym Turecki Bulgur lub Kisir Koktajl z kiwi Teryna warzywna Omlet z warzywami Czekoladowe naleśniki z bananami
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas