x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Jednogarnkowe dania » Krem z czarnej fasoli, Zupa meksykańska

Krem z czarnej fasoli, Zupa meksykańska
Składniki obliczone na Porcji
» 2puszka/i czarnej fasoli
» 1litr/y rosołu (może być z kostki rosołowej)
» 2 marchewki
» 2 ziemniaki
» kawałek boczku do wysmażenia
» 3ząbek czosnku
» 1 duża cebula
» 1  czerwona papryka
» 1łyźeczka/i mielonego kminku
» 1łyźeczka/i ostrej papryki
» kwaśna śmietana
» 1 limonka
» kukurydziane chipsy


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Krem z czarnej fasoli, Zupa meksykańska




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Rozgrzej olej w garnku, podsmaż kawałek boczku, dodaj drobno pokrojoną marchewkę, cebulę, ziemniaki oraz paprykę i wyciśnięty czosnek. Smaż warzywa jakies 10 minut.
2 Dodaj kminek, ostrą paprykę i sól i dobrze wymieszaj. Dolej rosół i przepłukaną fasolę, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj dalsze 15 minut bez przykrywki.
3 Wyjmij boczek, zupę zmiksuj w blenderze na krem. Zagotuj, dodaj kilka kropel limonki. Można dodać kwaśną śmietanę. Podawać z kukurydzianymi chipsami. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Pyszne warzywa Rogaliki z ciasta fancuskiego Węgierskie leczo Ryż w pomidorach Przepis na jagodzianki Wołowina po pekińsku Sałatka warstwowa "Gyros" Pomidory pod pierzynką Rosyjska sałatka Gruszka w bekonie z dressingiem Balsamico Zupa kalafiorowo ziemniaczana Frytki i leczo z kurczakiem Dip paprykowy (ostry) Ziemniaki z kiełbasą i kapustą Kotlety ziemniaczane z sałatka z łososiem Sałatka z serem feta Krewetki w sosie pomidorowym Szpinak z makaronem Rybne pulpety Sos do śledzia Tarta budyniowo - jagodowa Tapenada z suszonych pomidorów Kanapeczki z miodem Klopsy z ziemniakami Tortilla z łososiem Domowy smalec z kiełbasą Sałatka z kaszy bulgur Naleśniki z serem i kiwi Letnia sałatka na grila Chili con carne przepis
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas