x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Obiady » Tarta z mięsem mielonym

Tarta z mięsem mielonym
Składniki obliczone na Porcji
» Na spód tarty:
» 250gram mąki
» 150gram margaryny
» 1 jajko
» 1łyźeczka/i soli
» Na farsz:
» 500gram mięsa mielonego
» 1 cebula
» 1ząbek czosnku
» 150mililitr/y mleka
» 3 jaja
» 3łyźka/i przecieru pomidorowego
» sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie
» ser tarty


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 30 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Tarta z mięsem mielonym




/ Zdjęcie
Autor: Lolo Schneider
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Kocham tarte....mozna kombinowac z farszem i super wykorzystac resztki z lodowki. Super obiad na niedzielne spotkanie z rodzinka :)
2 Na początek robimy spód tarty (do miski wsypujemy mąkę, sól oraz zimne, twarde, pociete masło i jajko. Ugniatamy rękoma na gladka mase. Formujemy z ciasta kulkę i wkładamy na 30minut do lodówki. Następnie robimy farsz. Podsmażamy cebulę i czosnek na patelni z odrobiną oleju i dodajemy mięso, przyprawy i smażymy aż mięso nabierze ładnego, brązowego koloru. Gotowy farsz odstawiamy na chwilę aby ostygl. Ciasto wałkujemy na cienki placek i wylepiamy nim formę do tarty. Nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 10-12 minut. W tym czasie łączymy jajka z mlekiem, ewentualnie dodac troszeczke soli i pieprzu. Teraz wyciągamy upieczony spód ciasta z piekarnika, wykładamy na nim mięso i polewamy jajkami rozbełtanymi z mlekiem. Teraz ponownie do piekarnika na ok. 25-30 minut. Na 10 minut przed końcem posypujemy serem żółtym. Do tego smakuje Dip czosnkowy lub pikantny :)
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Fasolka po bretońsku Ciastka z czekoladą Sos z jabłkiem i chrzanem Smalec domowy Makaron z sosem śmietanowym Ryż z kurczakiem i pieczarkami Czekoladowe babeczki z lukrem. Ogórki chilli Makaron zapiekany serem Musaka Sałatka śledziowa Szparagi z masłem Guacamole przepis Marynowany hermelin Sałatka z kurczakiem i migdałami Zupa ogórkowa Kanapeczki z miodem Rosół chiński Kiełbaski po chińsku Sałatka z kapusty kiszonej i śledzia Kurczak po meksykańsku Mielone z cukinią po turecku Zupa awokado Tarta z rabarbarem Pieczona papryka z czosnkiem Fasolka po bretońsku Gruszki w winie Koktajl brzoskwiniowy Pulpety w sosie pomidorowym Mielone inaczej
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas