x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Wołowina » Wołowina po pekińsku

Wołowina po pekińsku
Składniki obliczone na Porcji
» 500gram wołowiny (np. polędwicy), pokrojonej na cienkie paseczki
» 2łyźka/i wina ryżowego
» 4łyźka/i ciemnego sosu sojowego
» 1łyźka/i mąki kukurydzianej
» 1łyźeczka/i cukru
» 2łyźka/i oleju sezamowego
» 1 ząbek czosnku
» drobno posiekany kawałek świeżego imbiru
» 1 papryka zielona, pokrojona w paski
» 1 por, pokrojony w plastry
» 4łyźka/i sosu ostrygowego
» 1 papryczka chilli
» 1/2szklanka/i wody


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 1 Std. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Wołowina po pekińsku




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Kocham to danie: Wołowinę włożyć do naczynia, wlać sos sojowy, wino ryżowe, dodać mąkę kukurydzianą i cukier. Dobrze wymieszać i odstawić naminimum godzine do lodowki. Rozgrzać wok lub dużą patelnię, wlać olej. Dodać posiekany czosnek i imbir. Smażyć, mieszając kilka sekund. Wsypać paprykę i pora. Smażyć, mieszając przez 3 minuty. Warzywa przesunąć na obrzeża patelni, na środek włożyć paski wołowiny, smażyć nadal przez 5 minut, stale mieszając. Dodać olej sezamowy, wymieszać. Dodać sos ostrygowy i wodę. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 2 - 3 minuty aż sos zgęstnieje. Podawać od razu z ugotowanym na sypko ryżem typu Basmati (LIDL).
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Twaróg brzoskwiniowy Burek - Börek - ciasto jufka z nadzieniem Sałatka z wędzonej ryby Pasta al Tonno Teryna cytrusowa Tarta z rabarbarem Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym Rolada z wieprzowiny z porem i pieczarkami Ryż z sosem Makaron ze szpinakiem i serem Twaróg z rzodkiewką Zupa Jarzynowa Purre jabłkowo - ziemniaczane Pyszne kanapki Turecka zupa z czerwonej soczewicy - Mercimek Çorbası Sałatka z gruszką i pamezanem Sos tysiąca wysp Chłodnik z botwinki Schab i ziemniaki Zapiekanka z mielonym Pyzy z mięsem i bigosem Jajecznica z czosnkiem Sałatka wiosenna Sałatka do grila Domowy przecier pomidorowy Sałatka meksykańska z kurczakiem Kokosanki Tort węgierski Roladki drobiowe z szynką i szpinakiem Buraczki z miodem
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas