x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Drób » Stek drobiowy w winie i sosie grzybowym

Stek drobiowy w winie i sosie grzybowym
Składniki obliczone na Porcji
» 400gram piersi z kurczaka
» 150mililitr/y czerwone wino
» 1porcja Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
» 1szklanka/i wody
» 300gram pieczarek
» 1szklanka/i śmietany
» 1 gałązka świeżego rozmarynu
» sól morska
» świeżo mielony czarny pieprz
» 2łyźka/i oliwy


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Stek drobiowy w winie i sosie grzybowym




/ Zdjęcie
Autor: GregKochtde
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Oczyszczone z błon mięso pokrój w plastry szerokości ok 2-2,5 cm. Każdy spłaszcz delikatnie dłonią i dopraw świeżo mielonym pieprzem i solą morską.
2 Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony. Pieczarki przekrój i podsmaż na oleju. Gdy pieczarki się zarumienią, wlej wino i poczekaj, aż odparuje. Następnie wlej szklankę wody i śmietankę. Dodaj sos pieczarkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj.
3 Sos gotuj kilka minut, aż zgęstnieje. Steki podawaj polane sosem i udekorowane gałązką świeżego rozmarynu. Doskonale smakują ze smażonymi ziemniakami.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Rogaliki z ciasta fancuskiego Węgierskie leczo Dżem jagodowy pascha owocowa Szpinakowa pieczeń Winegret z octem balsamicznym Ciasto truskawkowo-rabarbarowo-orzechowe Zupa ziemniaczana Leczo Rogaliki z ciasta francuskiego Smażona kaszanka z cebulką Pomidory z tunczykiem Leniwe Sadzone po japońsku Drożdżowe bułki Ryba z grilla Schab zapiekany z ananasem i serem + frytki Sledz w smietanie Sok owocowy Kebab Placki z jabłkami Krewetki w boczku z sosem czosnkowym Zapiekanka z warzywami Kurczak po grecku z pieczonymi ziemniakami Makaron na slodko Sałatka łososiowo-krabowa Szybka sałatka Krokiety Zupa cebulowa Fasolka po bretońsku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas