x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Wołowina » Wołowina z brokułami po chińsku

Wołowina z brokułami po chińsku
Składniki obliczone na Porcji
» 400gram wołowiny
» 500gram świeżych brokuł
» 2ząbek czosnku
» 1szklanka/i oleju
» sól i cukier
» 1/2szklanka/i wody
» MARYNATA:
» 1łyźeczka/i octu ryżowego
» 1łyźeczka/i cukru
» 1łyźka/i sosu sojowego
» SOS:
» 1łyźka/i sosu ostrygowego
» 1łyźka/i sosu jasnego sojowego
» 1łyźka/i sosu sojowego ciemnego
» 1łyźeczka/i skrobi kukurydzianej wymieszana z 1 łyżką wody (do
zagęszczenia sosu)



Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Wołowina z brokułami po chińsku




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 2
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Moja ulubjona chinska potrawkam zdrowa i baaardzo smaczna. Wołowinę kroimy na podłużne paseczki. Przygotowujemy marynatę, pamiętając, aby skrobię dodać na samym końcu. Mięso trzymamy w marynacie przez 60 minut w lodowce. W tym czasie możemy przygotować nasz sos. Sos ostrygowy i sosy sosjowe mieszamy w szklance lub kubku, skrobie z wodą w drugiej. Obie szklanki odstawiamy na bok. Myjemy dokładnie brokuły i osuszamy chusteczka. Kroimy na podłużne paski. Miażdżymy czosnek przez prase.
2 Podgrzewamy wok i dodajemy szklankę oleju. Kiedy olej nabierze temperatury (ok 160° stopni C) dodajemy mięsko. Kiedy tylko wołowina zmieni kolor wyławiamy ją i osuszamy na ręczniku papierowym . To nie powinno zająć więcej niż 2 minuty. Olej odlewamy i czyścimy wok ręcznikiem papierowym na sucho.
3 Do woka wlewamy 2 łyżki oleju. Kiedy olej się nagrzeje wrzucamy czosnek i mieszamy intesywnie przez kilka sekund. Dodajemy sol i pieprz i smazymy przez minute. Dolewamy 1/2 szklanki wody, przykrywamy i gotujemy brokuły ok. 5 minut. Potem odcedzamy i vzyścimy wok ponownje ręcznikiem papierowym na sucho.
4 Dodajemy 2 łyżeczki oleju i rozgrzewamy ponownje. Dodajemy teraz brokuły i mieso. Dodajemy wymieszane w szklance sosy i skrobię kukurydzianą z wodą. Wszystko razem mieszamy, aż zgęstnieje. Serwujemy z ryżem basmati. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Kulki ryżowe Zupa porowa Rolada boczkowa Portugalskie kulki rybne Bezalkoholowe truskawkowe tiramisu Sos nuoc chan Ogórki iszone z chili Marynowany hermelin Dżem z gruszek Pyszne kanapki Pieczone banany Ryż z curry i kurczakiem Sałatka z serem i jabłkami Sałatka warzywna z serem feta i sałatą lodową Zapiekanka ziemniaczana Jajka sadzone Rolady z warzywami Zupa ogórkowa Pizza z brokułami Sok owocowy Carpaccio rybne z kawiorem Ayam goreng Sałatka z wędzonej ryby Kapusta na krótko Tort węgierski Sałatka z mandarynkami i szynką Surówka z papryką i czerwoną fasolą Sałatka gyros Sałatka z pomidorami Jajecznica z parówką
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas