x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Ziemniaki w roli głównej » Faszerowane ziemniaki z boczkiem

Faszerowane ziemniaki z boczkiem
Składniki obliczone na Porcji
» 2 duże ziemniaki
» 2łyźeczka/i masła
» 10dekagram ser żółty
» 10dekagram wędzonego boczku


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Faszerowane ziemniaki z boczkiem




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 2
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Kocham faszerowane ziemniaki na ciepło, to warzywo, naszej wakacyjnej wycieczki do Turcii. Zamówiliśmy go sobie na rynku, czyli bazarze, gdzie był sprzedawany jako fast food. Alternatywa mojego gustu bo zdrowa :) Ziemniaki wyszorować czystą szczką do naczyń. Potem zrobić wycięcie wzdłuż i włożyć tam masełko. Dobrze ponakłuwać ziemniaki i owinąć folią aluminiową każdego z osobna i piec przez godzinę w temperaturze 180° C. Ser na terce potrzec. Boczek pociac w kostke i na patelni podmazyc.
2 Po wyjęciu z pieca z ziemniaków wydłubać troszeczke środek. Robimy tyle miejsca, żeby zmieściło się trochę nadzienia. Dodajemy od razu tarty ser aby sie stopil i na to boczek smazony. Smacznego :-)
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Sernik polski! Banany w mleku kokosowym Wieprzowina z warzywami Śledziowy tatar ze szczypiorkiem Koktajl brzoskwiniowo - pomarańczowy Chleb bananowy Afrykańskie danie jednogarnkowe Zrazy Smażone bakłażany z jogurtem i czosnkiem Krem z grzybów Pieczone udka kurczaka w miodzie i chilli Gruszka zapiekana w bekonie Ciastka z czekoladą Sałatka z makaronem Truskawki pod pierzynką Kompot z jabłek Słodki puchar Konfitura pomidorowo-brzoskwiniowa Mercimekli kofte Risotto z groszkiem i bekonem Gulasz Omlet z dżemem malinowym Sałatka ziemniaczana z koperkiem Leczo z cukinii z ziemniakami Sałatka z tuńczykiem Zalewa Duszona kiszona kapusta Zrazy z cebulą Babcina zupa ziemniaczana Sałatka do mięs
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas