x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Obiady » Zrazy z cebulą

Zrazy z cebulą
Składniki obliczone na Porcji
» 40dekagram polędwicy wołowej lub schabu
» 2sztuka cebuli
» 3łyźka/i bułki tartej
» 5dekagram masła lub margaryny
» 2łyźka/i smalcu
» 2łyźka/i mąki
» szczypta soli
» szczypta pieprzu


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Zrazy z cebulą




/ Zdjęcie
Autor: Anna Kolibaj
Recenzje: 2
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Mięso podzielić na cztery porcje , rozbić na cienkie płaty. cebulę zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać, dodać masło, tartą bułkę oraz sól i pieprz i dobrze wyrobić.
2 Powstałą masę posmarować płaty mięsa i zwinąć w rulony, spiąć wykałaczką, obtoczyć w bułce tartej i obrumienić na tłuszczu.
3 Włożyć do rondla, podlać wodą tak 2/3 szklanki i dusić do miękkości. Przed podaniem usunąć wykałaczki i oblać zrazy sosem, którego nie powinno być zbytnio dużo.
4 Można ozdobić pomidorem i sałatą lodową.
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Portugalskie słodkie tosty Surówka z cebulą Herbata po rosyjsku Ziemniaki w maśle z jajkiem Sałatka z kurczakiem i jogurtem Przepis na jagodzianki Jak ugotować ryż Galaretka winogronowa z czerwonymi owocami Pulpety w sosie pomidorowym Sos winegret z miodem Jak robic Frozen Strawberry Daiquiri (Truskawkowe Daiquiri) Pasta z tuńczyka i selera naciowego Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą Warzywa z boczkiem Żurek Czekoladowe ciasteczka Schab po japońsku Fasolka szparagowa Ryż z curry i kurczakiem Makaron z pomidorami Kotlety mielone z grilla Sałatka z kalafiorów Zupka gulaszowa Kotlet schabowy z ziemniakami Kalafior z curry Pierś z kurczaka w sosie miodowym Grillowana pierś z kurczaka na sałatce Sałatka rybno - paprykowa Sałatka meksykańska z kurczakiem Kurczak z oliwkami i papryką
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas