x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Dostawki » Sałatki » Sałatka orientalna

Sałatka orientalna
Składniki obliczone na Porcji
» 5 dojrzałych pomidorów, pokrojonych na małe kawałki
» 4 chlebki pitta
» 3łyźka/i oliwy z oliwek
» sok z 1 cytryny
» 2 cebulek dymek, pokrojonych w krążki
» ogórka, pokrojonego w kostkę
» 200gram tuńczyka z puszki w sosie własnym
» 2łyźka/i świeżej natki pietruszki, grubo posiekanej
» 1łyźka/i świeżej kolemiety
» sól i pieprz


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:




/ Zdjęcie
Autor:
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Mocno rozgrzać grill lub patelnie. Chlebki pitta położyć na kilka chwil na petelni i opiekać 2 minuty z każdej strony. Porwać je na kawałki wielkości kęsa i odłożyć. Wymieszać oliwę z oliwek i sok z cytryny w salaterce, doprawić do smaku solą i pieprzem (kto lubi tez musztarda).
2 Wrzucić kawałki ogórka i tuńczyka, cebulki dymki i pomidorki, Wszystko wymieszać, aby wszystkie składniki pokryły się oliwą.
3 Dodać natkę pietruszki i miętę i kawałki chlebka pitta, szybko wymieszać i od razu serwować. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Pizza hawajska Tort śmietanowo owocowy Soufflè z gruszkami Przepis Babka w polewie lukrowej Pasta z tuńczyka Sałatka z pomarańczą i serem Knedle z morelami Masło czosnkowe ze szpinakiem Sushi Sałatka z pieczarek i sera Dżem jabłkowo-malinowy Faszerowane jajka Zupa z jajkami Gofry z malinami Surówka z papryki Pulpety z pieczarkami Musaka wegetariańska Sałatka z gruszkami Omlet z kiełbasą i pomidorami Pieczone udka kurczaka w miodzie i chilli Rybne pulpety Pierogi z mięsem Tuńczyk z warzywami w majonezie Koktajl jabłkowo-arbuzowy Dip chilli Krewetki z sosem czosnkowym Biszkopciki Kotlety z kurczaka z ziemniakami Żeberka w sosie paprykowo miodowym Serek Feta w panierce
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas