x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Specjalne przysmaki » Dla dziecka » Rosół przepis tradycyjny

Rosół przepis tradycyjny
Składniki obliczone na Porcji
» 1kg kurczaka lub indyka
» 4 marchewki
» 2 pietruszki
» kawalek selera
» kawalek pory
» 1 cebulka
» sól i pieprz
» vegeta


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Rosół  przepis tradycyjny




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 2
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Dobra rada: Rosol jest swietna baza do wielu naszych zup ulubionych, jezeli zostanie, przechowujemy w lodowce, po przelaniu przez sitko (aby pozbyc sie niepotrzebnych kawalaczkow warzyw).
2 Warzywa myjemy i obieramy, potem kroimy w kosteczke. Mieso myjemy. Cebule siekamy i rumienimy na brazowo w patelni z maslem. Do 2,5 litrowego garneczka wkladamy warzywa, mieso i zrumieniona cebule. Wszystko zalewamy woda. Czekamy, az calosc sie zagotuje. Gdy rosol sie zagotuje, na wierzchu plywaja tzw. szumowiny. Kuchenke teraz nastawiamy na najmniejszy ogien, szumowiny delikatnie zdejmujemy i wyrzucamy. Dodajemy okolo 0,5 lyzki soli i 0,5 lyzki vegety. Rosol zostawiamy na malutkim ogniu, przykrywamy i tak gotujemy ok. 40 minut. Pod koniec sprawdzamy smak - jesli trzeba doprawiamy sola lub vegeta do smaku. Rosol podajemy tradycyjnie z makaronem (nitki). Posypujemy natka i podajemy goraca zupke. Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Gołąbki w sosie paprykowym Chłodnik z pomidorów Jak zrobić zupę grzybową Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym Szaszłyki z mięsa mielonego Tarta z rabarbarem Surówka z cebulą i porem Kokosanki Placki z dzemem Barszczyk z uszkami Mus pomaranczowy na bialym winie Wieprzowina w sosie Brownies Puree z fasoli Biały sos Sałatka z twarogiem i jajkiem Sałatka z serem Sałatka z szynką i serem Sałatka z wędzonym kurczakiem Ryż z curry i kurczakiem Naleśniki z parówką Tarta porzeczkowa Koktajl arbuzowo-gruszkowy Sledz w smietanie Placki kanadyjskie Fasolka po bretońsku Kurczak w cieście naleśnikowym Japoński rosół Ser feta na ostro Placek jogurtowy z malinami
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas