x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Regional » Europa Wschodnia » Europa wschodnia » Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku
Składniki obliczone na Porcji
» 50dekagram dużej białej fasoli
» 60dekagram cienkiej kiełbasy
» 20 wędzonego boczku
» 2 cebule
» 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
» 4łyźka/i smalcu
» 2łyźka/i mąki
» 2 liście laurowe
» kilka ziaren ziela angielskiego
» sól i pieprz


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. 1 Std. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Fasolka po bretońsku




/ Zdjęcie
Autor: Lolo Schneider
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Fasolę zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Potem gotujemy na małym ogniu ok. 1 godzine.
2 Do gotującej fasolki dodajemy ziele angielskie, 1 łyżeczkę soli i liście laurowe. Dalej gotujemy do całkowitego rozgotowania ciecierzycy.
3 W tym czasie rozgrzewamy na patelni tłuszcz w którym smażymy pokrojoną w plasterki kiełbasę razem z boczkiem pokrojonym w kosteczki. Do podsmażonej kiełbasy z boczkiem dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smazymy do chwili zrumienienia cebuli.
4 Całą zawartość patelni przekładamy do gotującej się fasoli i dodajemy przecier pomidorowy. (tłuszcz musi pozostac w patelni)
5 Do tłuszczu w petelni dodajemy mąkę i mieszamy. Potem smażymy do lekkiego zrumienienia się mąki. Potem dodajmy zasmażkę do fasolki. Wszystko razem gotujemy jeszcze przez około 5 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania doprawiamy wszystko solą i pieprzem i kto lubi swieza pietruszka. Smażnego kochani!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Szaszłyki z kurczaka Pancakes z jeżynami Kotlety z piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym Sałatka z parówki z octem balsamicznym Faszerowane warzywa Surówka Ryba w bułce po angielsku Sałatka buraczano-rybna Kurczak piri - piri Pudding z jabłek Ogórki z chili Sałatka z kapustą chińską i marchewką szaszłyki rybne z warzywami Surówka z papryki Zupa pomidorowa pszybka Cielęcina z frytkami Tort bezowo - śmietanowy Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym Ciasto brzoskwiniowe Kluski w sosem śmietanowo szpinakowym Krewetki ze świeżym szpinakiem Fasolka szparagowa Jajko ze szpinakiem Bagietka z mięsem Grillowany łosoś na makaronie Mielone z sosem tzatziki Shake truskawkowy Ciastka francuskie Biała kiełbasa w sosie piwnym Pulpeciki w sosie śmietanowym z ziemniakami
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas