x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Dania z warzyw » Ziemniaki z ziołami, czosnkiem i odrobiną skórki z cytryny

Ziemniaki z ziołami, czosnkiem i odrobiną skórki z cytryny
Składniki obliczone na Porcji
» 1kg młode ziemniaki
» 3łyźka/i oliwy z oliwek
» 2ząbek czosnku
» tymianek
» suczona mięta
» majeranek
» skórka z cytryny
» sól morska


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Ziemniaki z ziołami, czosnkiem i odrobiną skórki z cytryny




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Młode ziemniaczki są idealne, aby przygotować je na patelni :-)
2 Ziemniaczki obrac i umyc. Włożyć do patelni i dodać oliwe, dobrze wymieszać, tak, aby każdy ziemniaczek był otoczony oliwą. Rozgrzać patelnię. Zmniejszyć temperaturę pod palnikiem do minimalnej i zostawić ziemniaczki na ok 35 minut. Co i raz poruszyć odrobinę patelnią, aby kartofle się przemieszały.
3 Teraz czosnek przecisnąć przez praskę i dobrze wymieszać z solą i ziołami drobno posiekanymi. Teraz posypać ziemniaki ziołami z czosnkiem i solą. Na wierzchu położyć kilka nitek ze skórki z cytryny i nakryć pokrywą patelni. Podgrzewać dalsze 10 minut. Smacznego kochani :-)
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Wołowina po pekińsku Sałatka z bazylią Leczo przepis babci Pomidory pod pierzynką Babka z migdałami Rolada boczkowa Młoda kapustka z koperkiem Przepis na kruche ciasteczka z marmoladą Mus brzoskwiniowy Sernik na zimno z truskawkami Babka z białek Pyzy z mięsem Pasztet z pieczarkami Fasolka szparagowa w bułce tartej Zapiekanka z mielonym Koktajl truskawkowo bananowy Sałatka z parówki z octem balsamicznym Sałatka z krewetek Gulasz z warzywami Węgierskie leczo Sałatka warstwowa "Gyros" Zupa cebulowa Ryż z curry i kurczakiem Skrzydełka w miodzie. Sałatka z rzodkiewką Barszcz ukrainski Gruszka zapiekana w bekonie Sałatka warzywna Makaron ze szpinakiem i serem Fasolka po bretońsku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas