x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Danie główne » Drób » Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana
Składniki obliczone na Porcji
» 1 kaczka
» 1szklanka/i ryża
» podroby z kaczki (serce, żołądek, wątróbka)
» smalec
» jajko
» majeranek
» 2 marchewki
» 2ząbek czosnku
» sól i pieprz


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. 1 Std. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Kaczka faszerowana




/ Zdjęcie
Autor: Puschi Puh
Recenzje: 1
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 Sprawić kaczkę, usunąć błony i ścięgna potem odkroić tłuszcz. Podroby oczyścić i podgotować. Ryż ugotować i posolic tak, aby był lekko twardy. Dno i boki naczynia żaroodpornego smarujemy cieniutko smalcem.
2 Piekarnik nagrzać na ok. 180 stopni. Podroby posiekać drobno i dobrze wymieszać z ryżem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i majerankiem. Farsz wymieszac dobrze z surowym jajkiem. Kaczkę natrzeć na zewnątrz i w środku solą, pieprzem oraz majerankiem i czosnkiem. Potem wypełnić przygotowanym farszem. Zapiąć wykałaczkami i zasznurować nitką. Udka związać mocno. Teraz włożyć kaczkę do naczynia żaroodpornego, piersią do góry. W trakcie pieczenia podlewać kaczkę wytopionym tłuszczem. Piec do uzyskania smacznego złoto - brązowego koloru. Kochani polecam baaardzo! Smacznego!
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Sernik na zimno z truskawkami Tort z malinami Beza Shake truskawkowy Sałatka z kapusty kiszonej i śledzia Sok z czarnego bzu z pomarańczą Gulasz z warzywami Sos chrzanowy Ryba cytrynowa Fasolka szparagowa polana bułka tartą Parzucha Surówka obiadowa z zielonej sałaty Grillowane kiełbaski z przyprawami Przepis na gulasz z marchwią Ziemniaki z ziołami, czosnkiem i odrobiną skórki z cytryny Ziemniaki z piekarnika Winegret z octem balsamicznym Surówka z jabłek i marchwi Koktajl brzoskwiniowo pomarańczowy Kurczak z sosem słodko kwaśnym Ciasto marchewkowe Fasola po bretonsku Kulki z wieprzowiny Bigos wiosenny Fasolka z sałatą Pasta śledziowa z jajkami Mus czekoladowy Leczo z cukinii z ziemniakami Brukselki z serem Pierogi z kapustą i grzybami
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas