



- Pyszne wspomnienia zAle meksyk! PysznaZ cyklu "smaki zimi"Obłędnie pyszna kuchUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledZastanawiałam się coJa-gotuje.plłatwy przepis na Szyłatwy przepis na Sałłatwy przepis na SałSałatka przepis GrusSałatka z krewetekPrzekąski na zimnoPrzekąski na zimnoPrzepisy Ricotta z sPrzepisy Tort śmieta
Ricotta z sosem malinowymSkładniki obliczone na Porcji » 2 listki zelatyny
» 2łyźka/i mleka
» porcja ricotty(wloski twaróg)
» 1łyźeczka/i wina bialego
» 2 bialka
» porcja swiezych malin
» 2łyźka/i likiru wisniowego
» cukier opcjonalnie
Kcal
0.00Czas przygotowania ok.
ca. Min.Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.Okres odpoczynku
ca. 0 Min.Poziom trudności
prosteAutor:
Lolo Schneider
/ Zdjęcie Autor: Lolo Schneider Recenzje: 1 Komentarze: 0Tak ugotujesz ten przysmak:1 1.TORCIK:zelatyne namoczyc w malej ilosci wody zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mleko podgrzac w niewielkim garnuszku, nie gotowac. Zelatyne lekko odcisnac, wlozyc do mleka,mieszajac calkowicie rozpuscic. 2.Ricotte utrzec z cukrem i winem na krem.Wymieszac z rozpuszczona zelatyna. 3.Z bialek ubic sztywna piane,polaczyc delikatnie z kremem. 4.Kremem napelnic foremki(wyplukane zimna woda) Na ok 2 godz odstawic do lodówki. 5.Sos malinowy:Maliny przebrac,oplukac,osuszyc,wsypac do naczynia.Dodac cukier i likier.Rozgniesc, przetrzec przez sito. 6.Torcik wylozyc z foremki na talerzyk,polac sosem,udekorowac malinami.
Ten przepis nie ma odpowiedniego winaSuper!Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!
xNowa książka kucharska: Tytuł książki
xUtwórz nową kategorię
xpolecićTwoje imię: Proszę wpisać swoje imięTwój e-mail: Proszę podaj adres e-mailProszę podać adres e-mailOdbiorca e-mail: Proszę podać adres e-mailProszę podać adres e-mailWiadomość: