x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

Utwórz nowy profil Nie pamiętasz hasła?
Follow Me on Pinterest
Przepisy » Rodzaj menu » Desery » Słodkości - Desery » Mus pomaranczowy na bialym winie

Mus pomaranczowy na bialym winie
Składniki obliczone na Porcji
» 2 pomarancze
» 40mililitr/y likieru pomaranczowego
» 2łyźeczka/i mielonej bialej zelatyny
» 100mililitr/y soku pomaranczowego
» 2 zoltka
» 100gram cukru pudru
» 130mililitr/y bialego slodkiego wina
» 2 bialka
» 125 smietany kremowki


Kcal
0.00
Czas przygotowania ok.
ca. Min.
Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.
Okres odpoczynku
ca. 0 Min.
Poziom trudności
proste
Autor:
  • Mus pomaranczowy na bialym winie




/ Zdjęcie
Autor: Lolo Schneider
Recenzje: 0
Komentarze: 0
Tak ugotujesz ten przysmak:
1 1.Pomarancze obrac,usunac pestki i biala skórke,podzielic na czastki. Kawalki wlozyc do pucharków lub kieliszków,polac likierem. 2.Zelatyne rozpuscic w odrobinie goracej wody,dokladnie rozpuscic i wymieszac z sokiem pomaranczowym. 3.Zóltka utrzec z cukrem na krem.Podczas ucierania stopniowo dodawac wino,nastepnie polaczyc z sokiem i zelatyna.Odstawic do lodówki. 4.Osobno ubic na sztywno smietane i bialka.Kiedy masa pomaranczowa zacznie gestniec ostroznie polaczyc ja z bialkami i smietana.Delikatnie wymieszac,az masa bedzie jednolita.Wlozyc mus do pucharków na pomarancze z likierem.Odstawic do lodówki.Podawac udekorowane czastkami pomaranczy,skórka i listkami miety. Mus pomaranczowy na bialym winie
 

Ten przepis nie ma odpowiedniego wina
 
Super!

Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!


Kliknij tutaj, aby zobaczyć powiększenie QR-Kodu

 
Komentarze innych użytkowników
 

 
 
x
Login
Zaloguj się z jednym klikiem
twitter facebook google
Zaloguj się
Nazwa użytkownika lub E-mail:
Nazwa/Hasło
Hasło:

x
 Nowa książka kucharska: Tytuł książki


 
x
 Utwórz nową kategorię


 
x
polecić
Twoje imię:
Proszę wpisać swoje imię
Twój e-mail:
Proszę podaj adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Odbiorca e-mail:
Proszę podać adres e-mail
Proszę podać adres e-mail
Wiadomość:
 
x
 
Krwawa Mery Przepis na Żeberka w sosie z kluskami Portugalskie Kale soup Zupa pomidorowa pszybka Sałata głowiasta z jogurtem i rzeżuchą Naleśniki cebulowe Sałatka brokułowa Sałatka letnia Mus pomaranczowy na bialym winie Kurczak z sosem słodko kwaśnym Koktajl jabłkowo-arbuzowy Sorbet pomidorowy z bazylia Czosnkowe spaghetti Baklava Zapiekanka z warzywami Miód pitny Domowy przecier pomidorowy Kalafior z curry Klopsy w sosie słodko kwaśnym Greckie gołąbki Roladki z tortilli z pastą jajeczną Mięso mielone z warzywami w sosie pomidorowym Australijska ziemniaczana sałatka Naleśniki z dżemem Placki z płatek owsianych Mięso mielone z ziemniakami w sosie Kotlety mielone z mięsa mieszanego Zapiekane pomidory Kisiel cytrynowy Kurczak po wietnamsku
 


Nasi Partnerzy
Reklamuj u nas