



- Pyszne wspomnienia zAle meksyk! PysznaZ cyklu "smaki zimi"Obłędnie pyszna kuchUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledZastanawiałam się coJa-gotuje.plłatwy przepis na Szyłatwy przepis na Sałłatwy przepis na SałSałatka przepis GrusSałatka z krewetekPrzekąski na zimnoPrzekąski na zimnoPrzepisy Ricotta z sPrzepisy Tort śmieta
Galaretka z wieprzowinySkładniki obliczone na Porcji » 400.00gram mięsa wieprzowego
» 3/4 litra rosołu
» 2.00 marchewki gotowane
» 1.00puszka/i groszku
» opakowanie liście pietruszki
» 1.00 cebula
» 2.00dekagram żelatyny
Kcal
0.00Czas przygotowania ok.
ca. Min.Czas gotowania/pieczenia ok.
ca. Min.Okres odpoczynku
ca. 12 Std. 0 Min.Poziom trudności
prosteAutor:
Puschi Puh
/ Zdjęcie Autor: Puschi Puh Recenzje: 1 Komentarze: 0Tak ugotujesz ten przysmak:1 Cebulę na oleju lekko podsmazyc, zalać rosołem i podgotować, jeżeli potrzeba dodać do rosołu przyprawy - kieruj sie smakiem. Dodac ugotowanego mięsa wieprzoego. Podgotować wszystko przez chwilę, mięso wyjąć, rosół dobrze odtłuścić, odcedzić i dobrze wymieszać z żelatyną. 2 Teraz mięso obrać ze skóry, pokrajać na kawałki. Dno okrągłych miseczek pokryć cienką warstwą stygnącej galarety, ostudzić i na galarecie ułożyć groczek i marchewki pociete. 3 Mięso podzielić na równe porcje, dodac do miseczek, zalać kilkoma łyżeczkami galarety i ostudzić dobrze, aby przybranie i mięso przylgnęło do galarety. Krzepnącą galaretą powtórnie zalać mięso tak; aby zostało nią całkowicie przykryte i galaretę ostudzić. Przed podaniem foremki na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie, wyjąć z miseczek i wydać porcjami. Podawać z zimnymi sosami lub octem/cytrynka..
Ten przepis nie ma odpowiedniego winaSuper!Tutaj można zeskanować kod kreskowy z telefonem - i masz przepis zawsze przy sobie!
Miłej zabawy!
xNowa książka kucharska: Tytuł książki
xUtwórz nową kategorię
xpolecićTwoje imię: Proszę wpisać swoje imięTwój e-mail: Proszę podaj adres e-mailProszę podać adres e-mailOdbiorca e-mail: Proszę podać adres e-mailProszę podać adres e-mailWiadomość: